SFall memory access error.

Status
Not open for further replies.

Mulligun

Still Mildly Glowing
I've installed latest SFall (4.4.4). I've successfully compiled attached source code (as ReleaseXP) using the MS Visual C++ (2019). Now when I copy the newly created ddraw.dll to my F2 installation folder i get when starting a new game!
PLEASE HELP!
Thx in advance.

ehh.. You agin..

first off.. Visual Studio 2019 does not support winXP anymore try 2015 or earlier (win xp supprt ceased 2014 ya know)
secondly.. ffs just use a modern sfall version (a.k.a. the one already built[ from releases], instead of building your own if you don't know how) with modern operating system. nothing stops you from using win10 on the same machine you used XP, it should work just fine, unless it's a soviet toaster like AthlonXP. Lemme guess you still run your rig on a HDD because U R scared that an SSD won't last long?

quit being a Johnas of the internet, get a decent PC and moove on with your life, instead of scrooging your way past everything in your life..

ehh.. You agin.. - tak to znowu ja a co? coś Ci to przeszkadza!?
Sorry, ale to co napisałeś wydaje mi się że chyba nie do końca jest z Tobą ok... Przepraszam, ale co to mają być za wrzuty odnoście starego sprzętu!? Może Ty masz jakiś przedpotopowy kalkulator z HDD albo i na dyskietki 5.25' (;-))))) - ja dysponuję może nie absolutnie najnowszym sprzętem, ( ma ok. 4 lata ) i wszystko działa bez zarzutu! Naprawdę NIE wiec co to za teksty o starym kompie. Jeśli chodzi o SFall'a to chyba Ty jesteś niedoinformowany bo kompiluję wersję 4.4.4 zupadte'owaną 2 tyg temu!. Więc znowu nie wiec co z Tobą?! I PRZEDE WSZYSTKIM NIE mów mi żebym nie kompilował jeśli nie wiem jak, bo kompiluję zgodnie z wszystkimi zaleceniami i sama kompilacja, jakbyś miał problem z czytaniem ze zrozumienie przebiegła PRAWIDŁOWO! Zupełnie NIE interesuje mnie gotowiec w postaci skompilowanej dll'ki - chcę koniecznie zrobić pewne zmiany w kodzie i korzystać ze swojej wersji!
WIĘC zamiast się wymądrzać i przekpiwać może byś spróbował dać jakieś konkretne, rzeczowe wskazówki, no chyba że, przepraszam, umiesz tylko krytykować i kpić.
Sorry za taki ton, ale NAPRAWDĘ jestem MEGA zaskoczony formą Twojej odpowiedzi!

Nie zachowuj się jak janusz internetu.. jesteś tu nie pierwszy raz i zawsze jak przychodzisz to masz jakieś pojebane problemy, a to sfall źle kalkuluje damage, a to to a to sramto, wszystkich tu tylko wkurwiasz zakładając osobny wątek to każdego twojego pierdolonego problemu, a teraz zamiast korzystać z biblioteki jak każdy normalny user pobierając gotowca, to musisz sie wymądrzać że chcesz zrobić swój i to lepszy tylko przychodzisz drzeć się "..PLEASE HELP.." bo jednak twoje przemądrzałe modyfikacje coś spierdoliły w kodzie tej biblioteki, nie wiesz coś spierdolił i przychodzisz do nas z płaczem,że ci nie działa jakbyśmy byli duchami świetymi i wiedzieli coś tam nagrzebał.. wklej swoje zmiany w tagu code to może ktoś powie ci coś więcej ale tu wróżką nikt nie jest i nie wiemy coś spierdolił... Dopóki nie pokażesz swojego kodu to gówno ktokolwiek będzie ci w stanie doradzić!

EDIT:
poza tym o ile się orientuję to jest forum moddwania fallouta. Sfall ma swój dział dyskusyjny na githubie w dziale issues, modding na NMA jest raczej od tego, ze są tu linkowane nowe releasy oficjalnej wersji sfall, oraz dyskusja nad modami do samej gry.

Pisaeś o "XP release" to założyłem że nadal korzystasz z XP. tak czy owak żeby mieć wsparcie dla XP musiałbyś korzystać z Visual studio 2015 lub wcześniejszego bo wszystko po 2015 już XP nie wspiera, a te "ciśnięcie o przedpotopowym sprzęcie" było oparte o założenie że używasz winXP jako swój głowny PC.. teraz już wiem że jest inaczej, ale z tych okruchów którymi się z nami podzieliłeś w pierwszym poście można było wywnioskować, że januszujesz na jakimś poradzieckim tosterze..

Last edited:
Zakłądam osobny wątek celowo, bo jakbym pisał w starym 35 czy coś post to nawet mysz kościelna by mi NIE odpisała, a nowy wątek przynajmniej ktoś zauważy. Chłodna kalkulacja, sorry.
"Moje pojebane problemy" - rzecz w tym, że to NIE PO MOICH LEWYCH MODYFIKACJACH KODU coś się sypie - opisany błąd wypieprza po kompilacji ZUPEŁNIE NIE zmodyfikowanego kodu!!!, więc proszę zabastuj tych chamskich docinek...
Z tym releasem XP - ok, nie napisałem wprawdzie że jestem na Win10, niech Ci będzie... Próbowałem jednak TAKŻE dll'ki z Release i wywala grę do systemu bez ŻADNEGO komunikatu po wybraniu "new game"!
Jasne, nie oczekuję, że ktoś jest jasnowidzem itd. i wie, co spieprzyłem w kodzie, ALE jak już napisałem błąd ten pojawia się bez ŻADNYCH modyfikacji!

Skoro to problem z releasu to zgłaszaj tu:
https://github.com/sfall-team/sfall/issues

musisz założyć konto jak jeszcze nie masz, ale biorąc pod uwagę powyższe toczenie piany to już założę że masz,

jak wspominałem Modding NMA jest od tworzenia i dyskusji nad modami do silnika Fo2 oraz narzedziami do ich tworzenia, Sfall to troche nie ta liga, choc sporadycznie developerzy sfalla się tu wypowiadają, to nie należy oczekiwać ze będą odpisywać na każde zawołanie..

TL:DR masz problem z Sfallem?! Marsz na githuba sfalla do działu issues i tam męcz im bułę, jesteśmy skromnym podupadającym stowarzyszeniem fanów klasycznych falloutów, i rzadko kto jest tu uber pro hackerem, także sapanie tutaj, że ci sfall nie działa, nic nie wskóra.. chcesz spotkać niedźwiedzia idź do matecznika.. ergo chcesz pomocy z sfallem idź tam gdzie powstaje.. na githuba.. Devsi sfalla zaglądają tu tylko od święta, bo strona jest.. delikatnie ujmując... podupadająca.. ruch bliski zeru także nawet stali bywalcy są tu dość sporadycznie..

a teraz jeśli pozwolisz mam mam ważniejsze zajęcia niż obrzucanie się błotem z tobą..

Skoro to problem z releasu to zgłaszaj tu:
https://github.com/sfall-team/sfall/issues

musisz założyć konto jak jeszcze nie masz, ale biorąc pod uwagę powyższe toczenie piany to już założę że masz,

jak wspominałem Modding NMA jest od tworzenia i dyskusji nad modami do silnika Fo2 oraz narzedziami do ich tworzenia, Sfall to troche nie ta liga, choc sporadycznie developerzy sfalla się tu wypowiadają, to nie należy oczekiwać ze będą odpisywać na każde zawołanie..

TL:DR masz problem z Sfallem?! Marsz na githuba sfalla do działu issues i tam męcz im bułę, jesteśmy skromnym podupadającym stowarzyszeniem fanów klasycznych falloutów, i rzadko kto jest tu uber pro hackerem, także sapanie tutaj, że ci sfall nie działa, nic nie wskóra.. chcesz spotkać niedźwiedzia idź do matecznika.. ergo chcesz pomocy z sfallem idź tam gdzie powstaje.. na githuba.. Devsi sfalla zaglądają tu tylko od święta, bo strona jest.. delikatnie ujmując... podupadająca.. ruch bliski zeru także nawet stali bywalcy są tu dość sporadycznie..

a teraz jeśli pozwolisz mam mam ważniejsze zajęcia niż obrzucanie się błotem z tobą..
Spoko. Mnie również nie specjalnie pasjonuje jak to nazwałeś obrzucanie się błotem z tobą. Dzięki za info. Zakończmy te wątek przyjacielsko;-)

Status
Not open for further replies.
Back